Aktualności

  • Zespół Welbilt powiększył się o nowego gracza – Jacka Winiewicza, który został Szefem Korporacyjnym na Polskę, Litwę, Łotwę i Estonię.

    • przeczytaj więcej

  • Firma Welbilt jako Partner Klubu Szefów Kuchni wspierał Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy w tym roku. 

    • przeczytaj więcej

  • Najnowszy produkt marki Convotherm – mini black easyTouch 6.06 już dostępny!
    Zdążył pojawić się na rynku i od razu został wyróżniony na Międzynarodowych Targach Poznańskich nagrodą "INNOWACJE 2018"!

     

    • przeczytaj więcej

  • Podróże kształcą, gdyż dają nam jedną z najcenniejszych rzeczy w życiu jakim jest doświadczenie.

    • przeczytaj więcej

  • Piece Convotherm ponownie wsparły jeden z najlepszych konkursów kulinarnych w Polsce!
    Za nami już 16 edycja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce – L’Art de la cuisine Martell 2018. 3 marca mury Zamku Ryn przeżyły wielkie oblężenie miłośników dobrej kuchni zarówno profesjonalistów jak i amatorów.
     

    • przeczytaj więcej

  • W tym roku w dniach 27 – 28 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbył się Finał Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018, którego Partnerem technicznym była marka Convotherm. Po wielu tygodniach intensywnych przygotowań, wielu stresowych sytuacji i nieprzespanych nocy ten legendarny konkurs kulinarny odbył się ponownie w naszym kraju. 

    • przeczytaj więcej

  • Na rynek HoReCa trafiło kolejne wydanie Kalendarza Smarten z Szefami kuchni i cukierni, w którym rok 2018 zadedykowano wielkiemu wydarzeniu – krajowym eliminacjom Bocuse d’Or Poland 2018.

     

    • przeczytaj więcej

  • Klub Szefów Kuchni pod przewodnictwem Prezesa Jarosława Walczyka 8 grudnia 2017 roku przyjął w poczet członków Tomasza Krake, szefa kuchni korporacyjny Welbilt Polska.

    • przeczytaj więcej

  • W dniach 5-6 września w Warszawie odbyło się kolejne szkolenie sprzedażowe marek Convotherm, które poprowadził Tomasz Krake.

    • przeczytaj więcej

  • Mamy bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich młodych, utalentowanych adeptów sztuki kulinarnej. Po dwóch latach nieobecności konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce! Tym bardziej miło nam o tym wspominać, gdyż od lat nasza marka Convotherm jest Partnerem tego międzynarodowego wydarzenia!

    • przeczytaj więcej

  • Zapraszamy na wyjątkową prezentację COOK & CHILL & PACK

    • przeczytaj więcej

  • Po upływie jednego roku od czasu podziału firmy Manitowoc Company, postawiliśmy kolejny krok w naszej podróży jako niezależna firma z nową nazwą oraz nową wizualną identyfikacją bazującą na naszej nowej wizji przyszłości. 

    • przeczytaj więcej

  • 4 marca 2017 mury Zamku Ryn przeżyły wielkie oblężenie miłośników dobrej kuchni zarówno profesjonalistów jak i amatorów.

    • przeczytaj więcej

  • W dniach 23-26 sierpnia 2016 śmietanka polskich szefów kuchni na czele z Jerzym Pasikowskim, Jarosławem Walczykiem, Tomaszem Jakubiakiem, Adamem Chrząstowskim, Tomaszem Purolem, Łukaszem Konikiem, Marcinem Budynkiem, Michałem Kutrem, Ernestem Jagodzińskim

    • przeczytaj więcej

  • Firma Manitowoc Foodservice Polska, otrzymała Złoty Medal na Targach Polagra Gastro 2016 dla kuchenek szybkiego gotowania Merrychef za Innowacyjne rozwiązania, Idee i Zaufanie do marki.

     

    • przeczytaj więcej

  • Jadąc na Targi jako wystawca, kilku rzeczy można być pewnym - tego, że będzie to kilka dni naprawdę wytężonej pracy i tego, że to jedna z najlepszych inwestycji wizerunkowych i biznesowych. Towarzyszyliśmy firmie AGIW Gastro podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, organizowanych przez Targi w Krakowie. Zobaczcie jakie targowe kulisy zdradzają nasi bohaterowie!

    • przeczytaj więcej