Nasze piece na Kulinarnym Pucharze Polski

W dniach 1-2 października na targach Polagra Gastro odbędzie się już po raz 19 Kulinarny Puchar Polski. 
W tej smacznej rozgrywce nie może oczywiście zabraknąć Convothermu i naszych pieców, które pomagają w kreacjach kulinarnych wszystkim profesjonalistom!
W zmaganiach o miano „Najlepszych z najlepszych” wystąpią:
- Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski
- Grzegorz Adamerek i Jan Cup
- Jarosław Owczarczyk i Robert Branicki
- Marcin Nowak i Maciej Małecki
- Michał Bielecki i Adam Kaczmarek
- Tomasz Ziółkowski i Oskar Wiewiórski

Startujące drużyny zmierzą się w trzech konkurencjach, a składniki obowiązkowe do zastosowania w nich to:
PRZYSTAWKA CIEPŁA: 
papryka świeża
Ser Bursztyn
jajko (dowolny rodzaj)*
Olej z esencją masła**

DANIE GŁÓWNE:
wołowina Flank Stek
szpik kostny
ziemniak
śliwka* (do wyboru: suszona/ surowa).

DESER:
gruszka,
orzech laskowy

Kulinarny Puchar Polski to prestiżowy konkurs, którego celem jest odkrywanie i prezentowanie talentów kulinarnych oraz wyłonienie „Najlepszego z najlepszych”. Historia konkursu sięga roku 2000, kiedy miała miejsce jego pierwsza edycja.  Od tamtego czasu KPP ciągle rozwija się i zdobywa coraz większe uznanie w środowisku gastronomicznym.

W Kulinarnym Pucharze Polski biorą udział kucharze, którzy zwyciężyli w jednym z konkursów nominowanych, których lista co roku ustalana jest przez Radę Programową KPP. Rada Programowa decyduje również o systemie oceniania. Obecnie zarówno w KPP jak i w konkursach nominowanych stosowane są arkusze oparte na tych samych kryteriach i skali ocen. Ma to na celu znormalizować system oceniania kucharzy startujących w poszczególnych konkursach i tym samym uczynić konkursy nominowane jak i samo KPP bardziej transparentnym.